Menu

Αθήνα – Πάτρα – Κεφαλονιά – Ιωάννινα – Θεσσαλονίκη

8 Days

Αναχωρήσεις: 26/07, 09/08, 16/08, 23/08, 06/09, 20/09

File Download
File Download Description
3.a-Αθήνα-Πάτρα-Κεφαλονιά-Ιωάννινα-Θεσσαλονίκη-AEGEAN-.pdf Download

Itinerary

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Λάρνακας στις 07:00 το πρωί για Αθήνα. Άφιξη, επιβίβαση σε πολυτελές πούλμαν για την μεταφορά στην μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου Πάτρα με στάσεις στον ισθμό Κορίνθου για καφέ και να δούμε το κανάλι που συνδέει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο και στα Καλάβρυτα, επίσκεψη στο Μέγα Σπήλαιο ένα ιστορικό μοναστήρι από τα σπουδαιότερα στον Ελληνικό Χώρο, εξέχουσα θέση μεταξύ των ιερών κειμηλίων κατέχει η Εικόνα «Παναγίας Μεγαλοσπηλαιώτισσας» έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, φιλοτεχνημένη από κερί και μαστίχα. Μετά θα δούμε το μνημείο με τον μεγάλο Σταυρό που θυμίζει το αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε στις 13 Δεκεμβρίου το 1943, οδηγήθηκαν από τους Γερμανούς όλοι οι άνδρες από 14 ετών και πάνω και εκτελέστηκαν. Ακολουθεί η ιστορική Μονή Αγίας Λαύρας, βρίσκονται Ιερά Σκεύη και το λάβαρο της επανάστασης του 1821. Συνέχεια χρόνος στην πλατεία για βόλτα, ψώνια σε καταστήματα αναμνηστικών δώρων, για καφέ και για γεύμα. Τέλος φθάνουμε στην Πάτρα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Στην πλατεία βρίσκονται cafe, ταβέρνες, και ο ναός του Αγίου Ανδρέα.

Πρωινό και αναχώρηση για Κεφαλονιά. Θα επισκεφθούμε το ναό της Παναγίας Φιδούσας, που κατά παράδοση ήταν γυναικείο μοναστήρι, πειρατές ήλθαν να το λεηλατήσουν. Οι μοναχές φοβήθηκαν και ζήτησαν τη προστασία της Παναγίας. Φίδια κύκλωσαν την μονή, οι πειρατές φοβήθηκαν κι έφυγαν. Από τότε κάθε χρόνο από μέσα Ιουλίου μέχρι 15 Αυγούστου εμφανίζονται Φιδάκια, όταν τα χαϊδεύεις νοιώθεις το δέρμα τους βελούδινο, στο κεφάλι σχηματίζεται μικρός σταυρός καθώς επίσης και στην άκρη της γλώσσας τους. Συνέχεια χρόνος στην πρωτεύουσα του νησιού το Αργοστόλι, για βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο που βρίσκονται καταστήματα, ταβέρνες και cafe. Αργά το απόγευμα αρχίζουμε την επιστροφή για το ξενοδοχείο.

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Λευκάδα μέσω της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου. Φθάνοντας θα δούμε το κάστρο στην είσοδο του νησιού, επίσκεψη στο ναό της Παναγίας Φανερωμένης με την καταπληκτική θέα που προσφέρει και στον παραλιακό πεζόδρομο για καφέ. Μετά συνεχίζουμε για την Πρέβεζα, μια περιπατηκή περιήγηση στα γραφικά στενά της πόλης, θα δούμε το σπίτι που έζησε ο ποιητής Καρυωτάκης, τη Μητρόπολη του Αγίου Χαραλάμπους τον ενετικό πύργο του ρολογιού 18ου αιώνος, το Σαιτάν Παζάρ και τον παραλιακό πεζόδρομο με τις καφετέριες και τις ταβέρνες. Χρόνος για βόλτα και για γεύμα. Συνέχεια θα καταλήξουμε Ιωάννινα θα έχουμε περιήγηση με το λεωφορείο και την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Να κάνετε μια βόλτα στο Κάστρο και στην λίμνη που βρίσκονται cafe και ταβέρνες.

Πρόγευμα και αναχώρηση με καράβι για το πανέμορφο νησάκι που βρίσκεται μέσα στη λίμνη Παμβώτιδα, συνδεδεμένο με την ζωή και το θάνατο του Αλή Πασά και της Κυρά Φρoσύνης θα δούμε παραδοσιακά σπίτια, γραφικά σοκάκια και καταστήματα με εκθέματα παραδοσιακής τέχνης. Επίσκεψη στη μονή του Αγίου Παντελεήμονα και στο μουσείο όπου το 1822 θανατώθηκε ο Αλή Πασάς. Ακολουθεί Χρόνος για μια βόλτα και για καφέ. Μετά συνεχίζουμε για το Καλπάκι, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Πολεμικό Μουσείο 1940 – 1941 υφίστανται εντυπωσιακά εκθέματα που ταξιδεύουν τους επισκέπτες στον χρόνο, όπως ελληνικά και ιταλικά πολυβόλα όπλα, η μηχανή του αεροπλάνου του Υποσμηναγού Ιωάννη Σακελλαρίου που κατέπεσε ηρωικά στον πόλεμο, στρατιωτικές ενδυμασίες ηρώων Ελλήνων αξιωματικών και στρατιωτών, ελληνικά και ιταλικά τυφέκια - όπλα εποχής, ελληνικά και ιταλικά μετάλλια, στρατιωτικό ποδήλατο με ρόδες από καουτσούκ, το χρησιμοποιούσαν οι Ιταλοί στρατιώτες. Ακολουθεί η πόλης Κόνιτσα, η φυσική ομορφιά της είναι καταπληκτική, χρόνος για μια βόλτα, καφέ και για επίσκεψη στο σπίτι του Αγίου Παϊσίου. Στην διαδρομή μας θα επισκεφθούμε εστιατόριο για γεύμα. Συνέχεια θα θαυμάσουμε, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής γεφύρια, του Αώου και του Βοϊδομάτη, τα γνωστά Ζαγοροχώρια μέσα στο δάσος, πεντακάθαρα ποτάμια, το φαράγγι του Βίκου και τον Εθνικό Δρυμό Αώου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

Πρόγευμα και αναχώρηση για τις πηγές του Αχέροντα, ένα φανταστικό μέρος ιδιαίτερου κάλους, να κάνετε ένα περίπατο, η μια βαρκάδα Καγιάκ ή ιππασία μέσα στο ποτάμι και να απολαύσετε τον καφέ σας κάτω από τα πλατάνια, από τους όμορφους προορισμούς της Ελλάδος. Ακολουθεί χρόνος για γεύμα και προαιρετική βαρκάδα με ξεναγό τον βαρκάρη στις εκβολές του μυθικού Αχέροντα. Συνέχεια θα θαυμάσουμε την μαγευτική Πάργα με φόντο τα ψηλά βουνά της Ηπείρου και τις δαντελωτές ακτές στο Ιόνιο, μέρη που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις Δαλματικές ακτές και τα Νορβηγικά Φιόρδ. Χρόνος για βόλτα. Επιστροφή ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος

Πρωινό και αναχώρηση για τα Μετέωρα, βρίσκονται τα πανέμορφα μοναστήρια του Ορθόδοξου μοναχισμού ριζωμένα σε θεόρατους βράχους, μοναδικότητα θαύματος της φύσης και του ανθρώπου που κατάφερε να φτιάξει μοναστήρια σε τέτοια δυσπρόσιτα σημεία, λειτουργούν 6, θα επισκεφθούμε την μονή των Αγίων Στεφάνου και Χαραλάμπους ή την μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ακολουθει επίσκεψη σε εστιατόριο στην περιοχή και μετά συνεχίζουμε για Τρίκαλα, θα δούμε το λόφο του Προφήτη Ηλία, το φρούριο, το ρολόι, τον ποταμό Ληθαίο και την πλατεία που βρίσκεται η μεταλλική γέφυρα με τον ανδριάντα του Ασκληπιού. Χρόνος για βόλτα και για καφέ. Η συνέχεια μας φέρνει στην Θεσσαλονίκη, μια περιήγηση με το λεωφορείο στο κέντρο της, θα δούμε τα κάστρα, την Αψίδα, το Λευκό Πύργο, το λιμάνι, τα Λαδάδικα και την πλατεία Αριστοτέλους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

Πρόγευμα, και μέρα ελεύθερη, να κάνετε τα ψώνια σας, ή μια βόλτα στο Λευκό Πύργο, ή να γευματίσετε στα παραδοσιακά ταβερνάκια στα ξακουστά Λαδάδικα και να επισκεφθείτε το ναό του Αγίου Δημητρίου.

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Έδεσσα, πρόκειται για την πλέον δημοφιλή διαδρομή, που δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει την ομορφιά και τη δύναμη της φύσης, αλλά και την μακραίωνη παράδοση και ιστορία της πόλης, που ξεκινάει από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Χρόνος για βόλτα, καφέ, για γεύμα και για επίσκεψη στους φημισμένους καταρράκτες. Συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής στις 18:10μ.μ. 0

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα Αθήνα – Θεσσαλονίκη Λάρνακα
 • • Φόροι αεροδρομίων. 1 Βαλίτσα 20κιλά και 1 Χειραποσκευή 8 κιλά
 • • 7 βράδια σε ξενοδοχεία 3* και 4* με πρόγευμα
 • • Μεταφορές και περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν
 • • Εισιτήρια των φέρει για Κεφαλονιά και για το νησί του Αλή Πασά.
 • • Έμπειρο συνοδό. Φ.Π.Α. Φόρο διαμονής στα ξενοδοχεία

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • • Είσοδοι σε Σπήλαια, Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους
 • • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. Προαιρετική Ασφάλεια ταξιδιού €10
ΟΡΟΙ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
 • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

  Μπορείτε να στείλετε το ερώτημά σας μέσω της παρακάτω φόρμας.

  From €795
  / Double
  From €945
  / Single
  From €745
  / Children under 12
  • Best Price Guaranteed
  • Professional Local Guide

  Recent Comments

  No comments to show.