Menu

Αξιοθέατα Εύβοιας – Στερεάς Ελλάδας – Κεφαλονιάς – Αθήνας – Τήνου & Άνδρου

8 Days

Αναχωρήσεις: 27/07, 03/08, 24/08, 07/09, 21/09

File Download
File Download Description
7.a-Αξιοθέατα-Εύβοιας-Στερεάς-Ελλάδας-Κεφαλονιάς.pdf Download

Itinerary

Αναχώρηση στις 10:20 το πρωί από το αεροδρόμιο Λάρνακας για Αθήνα. Άφιξη, επιβίβαση σε πολυτελή λεωφορείο για την μεταφορά στην Χαλκίδα Εύβοιας. Φθάνοντας θα έχουμε την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνον ελεύθερο. Στην παραλία θα δούμε το φαινόμενο της αλλαγής κατεύθυνσης των νερών (παλίρροια), ταβέρνες, CAFE και καταστήματα. Επίσκεψη αργά το απόγευμα στην Μονή Μακρυμάλλη, γιορτάζει της Παναγίας και του Αγίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου, βρίσκεται η Αγία Κάρα του, θεωρείται θεραπευτής της ανίατης ασθένειας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο

Πρόγευμα και αναχώρηση για το γραφικό Προκόπι, xρόνος για καφέ, και για επίσκεψη στο ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου με το Άγιο Σκήνωμα του. Ακολουθεί η μονή του Οσίου Δαβίδ, αφιερωμένη στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος, έγινε γνωστή για τις Θείες ικανότητες ενός χαρισματικού μοναχού, που έζησε σ΄αυτή και υπήρξε ο ηγούμενος της. Ο Γέροντας Ιάκωβος Τσιαλίκης στον οποίο αποδίδονται πλήθος Θείων και ανθρωπίνων επεμβάσεων προς ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Εκατοντάδες ανέρχονται ευεργετηθέντες και πιστοί του νέου Αγίου Ιακώβου να προσκυνήσουν τον τάφο του και να επικαλεσθούν τη συνδρομή του στα ανθρώπινα μικρά και μεγάλα προβλήματα τους. Συνεχίζουμε για την Λουτρόπολη Αιδηψό, θα έχουμε χρόνο για βόλτα, γεύμα και απ’ όπου θα πάρουμε το καράβι για την Αρκίτσα και συνέχεια για το ξενοδοχείο

Πρόγευμα και αναχώρηση για το ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά Στειριώτη ή Αγιά Σοφιά της Ρούμελης με τα πανέμορφα ψηφιδωτά και όπου θα δούμε το μνημείο σφραγισθέντων αμάχων πεσόντων του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου 10 Ιουνίου 1944 στο Δίστομο από τις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις. Ακολουθεί χρόνος σε εστιατόριο στην διαδρομή για γεύμα και μετά περνώντας τους Δελφούς τα τουριστικά θέρετρα Ιτέα, Γαλαξίδι φθάνουμε στην μονή των Αγίων Σεραφείμ του Σαρώφ και Αυγουστίνου με τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες. Συνέχεια θα καταλήξουμε στην Πάτρα, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

Πρόγευμα και αναχώρηση για Κεφαλονιά. Φθάνοντας αρχίζουμε με πρώτη επίσκεψη στο ναό της Παναγίας Φιδούσας που κατά παράδοση ήταν γυναικείο μοναστήρι, πειρατές ήλθαν να το λεηλατήσουν. Οι μοναχές φοβήθηκαν και ζήτησαν τη προστασία της Παναγίας. Φίδια κύκλωσαν το μοναστήρι, οι πειρατές φοβήθηκαν κι έφυγαν. Από τότε κάθε χρόνο από τα μέσα Ιουλίου εμφανίζονται φιδάκια, όταν τα χαϊδεύεις νοιώθεις το δέρμα τους βελούδινο, στο κεφάλι σχηματίζεται ένας μικρός σταυρός καθώς επίσης και στην άκρη της λεπτής γλώσσας των. Ακολουθεί χρόνος στην πρωτεύουσα του νησιού το Αργοστόλι, για βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο που βρίσκονται καταστήματα, ταβέρνες και cafe. Συνέχεια αρχίζουμε την επιστροφή μας για το ξενοδοχείο.

Πρόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι της Ραφήνας. Καθοδόν θα έχουμε στάσεις, στον Ισθμό της Κορίνθου για να δούμε το κανάλι και για καφέ, στην μονή της Παναγίας Γοργοεπυκόου με την θαυματουργή της εικόνα που υπακούει γρήγορα στην οποία πολλοί ασθενείς θεραπεύονται, σε εστιατόριο για γεύμα και τέλος στο λιμάνιόπου θα πάρουμε το καράβι για να μας μεταφέρει στην Τήνο.
Φθάνοντας θα έχουμε τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνο ελεύθερο

Πρόγευμα, και επίσκεψη στο ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας
(γίνεται Ακολουθία και παράκληση καθημερινός) χτίστηκε στο σημείο που βρέθηκε ο μεγαλύτερος θησαυρός, η θαυματουργός εικόνα της χάρη στην οποία πολλοί ασθενείς θεραπεύονται. Μετά θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της οσίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι, θα ξεναγηθούμε στο ησυχαστήριο της Αγίας, στο καθολικό της Μονής θα προσκυνήσουμε την τίμια Κάρα της και θα δούμε την έκθεση χειροποίητων εργόχειρων των μοναχών. Ακολουθει περιήγηση του νησιού, με στάση για καφέ στο ιδιαίτερο χωριό Βώλαξ, με τους υπέροχους γρανιτένιους όγκους και συνεχίζοντας περνάμε από τα όμορφα χωριά, Σκαλάδο, Κάµπο, Καρδιανή, Υστέρνια, και φτάνουμε στο παραθαλάσσιο χωριό Πάνορμο. Χρόνος για γεύμα και για γαλακτομπούρεκο στη γραφική πλατεία του Πύργου του μεγαλύτερου χωριού της Τήνου. Εδώ θα δούμε το σπίτι του γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά, και μπορείτε προαιρετικά να επισκεφθείτε το μουσείο των Τηνίων καλλιτεχνών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα και να κάνετε τα ψώνια σας.

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Άνδρο. Επίσκεψη στην μονή του Αγίου Νικολάου Μύρων, βρίσκονται η Μυρόβλυτη κάρα Αγ. Νικολάου εν Βουνένοις, η Μυρόβλυτη εικόνα της Παναγίας από την μονή Βλαχερνών της Κωνσταντινούπολης και κέντημα αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο μύρων από την Γερόντισσα Λεοντεία πρόσφυγας από την Σμύρνη με τρίχες της κεφαλής της. Ακολουθεί η μονή της Αγίας Μαρίνας με την θαυματουργό εικόνα και το Άγιο λείψανο της. Συνέχεια χρόνος για γεύμα και για βόλτα στο λιμάνι της Άνδρου και τέλος αναχώρηση για Ραφήνα, τη Νέα Μάκρη για προσκύνημα στο ναό του Οσίου Εφραίμ και για την Αθήνα. Φθάνοντας θα περιηγηθούμε με λεωφορείο στο κέντρο της, θα δούμε το κτίριο της Βουλής, την Πλατεία Συντάγματος, το Άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη τις έδρες των περισσότερων προξενείων, και υπουργείων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος

Πρόγευμα και χρόνος ελευθερος, να τον αφιερώσετε για τα ψώνια σας, ή να επισκεφθείτε το μουσείο της Ακρόπολης, ή να κάνετε μια βόλτα στην Πλάκα, το Θησείο, το Μοναστηράκι και να γευματίσετε σε μια από τις καλόγουστες Ταβέρνες. Στις 16:30 η ώρα το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Αθήνας όπου θα πάρουμε την πτήση στις 18:40 με προορισμό την Λάρνακα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • * Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα
 • * Φόροι αεροδρομίων, 1 βαλίτσα 20κιλά και 1 χειραποσκευή 8 κιλά
 • * 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*με πρόγευμα
 • * Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενο λεωφορείο
 • * Έμπειρο Συνοδό, Φ.Π.Α. Φόρο διαμονής στα ξενοδοχεία
 • * Εισιτήρια των φέρρυ για Κεφαλονιά, Εύβοιας, Άνδρου, και Τήνου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • * Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, ότι ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • * Είσοδοι σε σπήλαια, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • * Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική €10
ΟΡΟΙ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
 • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

  Μπορείτε να στείλετε το ερώτημά σας μέσω της παρακάτω φόρμας.

  From €875
  / Double
  From €1,075
  / Single
  From €825
  / Children under 12
  • Best Price Guaranteed
  • Professional Local Guide

  Recent Comments

  No comments to show.