Menu

Πανόραμα Κρήτης – Ηράκλειο – Ρέθυμνο – Χανιά

8 Days

Αναχώρηση πτήσης: 19/7 στις 11:20 το πρωί και αναχώρηση επιστροφής 26/7 στις 13:35

Αναχώρηση πτήσης: 26/8 στις 15:25 το απόγευμα και αναχώρηση επιστροφής 2/9 στις 17:55

File Download
File Download Description
11.a-Πανόραμα-Κρήτης-Ηράκλειο-Ρέθυμνο-Χανιά-.pdf Download

Itinerary

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Λάρνακας για Ηράκλειο Κρήτης, Άφιξη, επιβίβαση σε πολυτελές λεωφορείο όπου θα μας μεταφέρει στο ξενοδοχείο στα Χανιά. Τακτοποίηση και χρόνος ελευθερος. Να κάνετε μια βόλτα στα γραφικά στενά της πόλης και στο λιμάνι που βρίσκονται, καταστήματα, cafe και οι παραδοσιακές ταβέρνες.

Πρόγευμα και αναχώρηση μέσω μιας καταπράσινης περιοχής για το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Τριάδας με τις σπάνιες βυζαντινές εικόνες. Ιδρύθηκε από τους Βενετούς μοναχούς Ιερεμία και Λαυρέντιο Τζιανκάρολο που ήταν νεοφώτιστοι στην Ορθόδοξη πίστη. Ακολουθεί το ηρωικό Ακρωτήρι θα δούμε τους τάφους των Βενιζέλων και θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της πόλης των Χανίων και συνέχεια θα διασχίσουμε το επιβλητικό φαράγγι του Θερίσου για να καταλήξουμε στον τόπο που ξεκίνησε η Κρητική επανάσταση. Χρόνος για επίσκεψη στο στρατηγείο του Ελευθέριου Βενιζέλου και να απολαύσετε γεύσεις και φαγητά Κρητικής κουζίνας. Επιστροφή στα Χανιά, θα έχουμε μια περιήγηση με το λεωφορείο για γνωριμία με την πολη και περιπατητική ξενάγηση στο παραλιακό πεζόδρομο, θα δούμε τα καλοδιατηρημένα παραδοσιακά σπίτια διαφόρων εποχών, (Βυζαντινή, Ενετική, Οθωμανική και Νεοκλασική), την παλιά πόλη με τα γραφικά σοκάκια, τα Eνετικά τείχη, το Ενετικό λιμάνι μοναδικής ομορφιάς, το Λαογραφικό και Ναυτικό Μουσείο και το περίφημο κτήριο της αγοράς. Τέλος χρόνος ελεύθερος.

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφτούμε την ιστορική μονή Γωνιάς αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα, αρχικά ήταν αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο, ξαναχτίστηκε τον 17ον αιώνα σε έναν υπέροχο χώρο με μαγευτική θέα, αποτελούσε επίσης το κέντρο της αντίστασης κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821. Φιλοξενεί μια σημαντική συλλογή πολύτιμων μεταβυζαντινών εικόνων, κειμήλια, και άλλους σπάνιους θρησκευτικούς θησαυρούς. Η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης βρίσκεται δίπλα στη Μονή Γωνιάς. Ακολουθεί η γυναικεία Μονή Ζωοδόχου Πηγής του 16ου αιώνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ρέθυμνο, θα έχουμε ξενάγηση στην παραλιακή πόλη με τα Ενετικά και διατηρητέα κτίρια, το κάστρο της Φορτέτσας, οι κρήνες του Ριμόντι, καταστήματα, και καφετέριες, χρόνος για μια βόλτα και για καφέ. Ακολουθεί η ιστορική Μονή Αρκαδίου, το 1866 η Κρήτη εξεγέρθηκε εναντίον της Οθωμανικής κατοχής, περίπου 600 πολεμιστές και 300 γυναικόπαιδα κυνηγημένα από τον Τουρκικό στρατό κατέφυγαν στη μονή και αποφάσισαν να αντισταθούν και να μη παραδοθούν, Ύστερα από μια μέρα μάχης όταν πλέον κατάλαβαν ότι δεν θα αντέξουν περισσότερο, αποφάσισαν να βάλουν φωτιά στο μπαρούτι και να πεθάνουν παρά να παραδοθούν. Μετα συνεχίζουμε για το χωριό Ανώγεια, από τα πιο ονομαστά μέρη όπου διατηρούν έντονα τη παραδοσιακή μορφή ζωής, από τα μεγαλύτερα κέντρα οικοτεχνίας – χειροτεχνίας και είναι η γενέτειρα του μεγαλύτερου μουσικού της Κρήτης Νίκου Ξυλούρη. Χρόνος για βόλτα και για γεύμα. Τέλος θα καταλήξουμε στο Ηράκλειο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρονος ελεύθερος. Να κάνετε μια βόλτα και να επισκεφθείτε την Λότζια τα Λιονταράκια (Κρήνη Μοροζίνη) cafe και τις καλόγουστες ταβέρνες

Πρόγευμα και αρχίζουμε με περιπατητική περιήγηση για γνωριμία με την πόλη, θα δούμε τον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά, το ναό Αγίου Τίτου, το ναό της Αγίας Αικατερίνης, την Λότζια και τα Λιονταράκια (Κρήνη Μοροζίνη). Ακολουθεί ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού με το παλάτι του θρυλικού βασιλιά Μίνωα, και το τουριστικό θέρετρο Μάταλα, με βάση το μύθο ο Δίας κολύμπησε μέχρι την ξηρά με μορφή ενός ταύρου και με την Ευρώπη στην πλάτη του. Ένας δημοφιλής τόπος, διατηρεί ακόμα τη γοητεία και το χαρακτήρα του ήρεμου χωριού των ψαράδων και των σπηλαίων της που χρησιμοποιήθηκαν ως κατοικίες από τους νεολιθικούς ανθρώπους μέχρι και τους χίπις τη δεκαετία του 70. Χρόνος για βόλτα, γεύμα και για καφέ. Κατά την επιστροφή μας θα περάσουμε από το Μοναστήρι της Παναγίας Καλυβιανής, κτίστηκε το 1924 με αφορμή την εύρεση της θαυματουργής εικόνας της το 1873. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

Πρωινό ελεύθερο. Στις 14:00 η ώρα το απόγευμα αναχώρηση για το θαλασσόκοσμο στο περίφημο Ενυδρείο στις Γούρνες, ένα από τα καλύτερα της νοτιοανατολικής μεσογείου. Μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε το μεγαλείο και την ομορφιά του βυθού. Αποτελεί ένα μοναδικό χώρο γνώσης της μεσογειακής θαλάσσιας ζωής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

Πρόγευμα και αναχώρηση για την ανατολική πλευρά της Κρήτης. Εκκλησιασμός στην μονή του Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι που κατά την παράδοση είναι σταθμός για κάθε ταξιδιώτη. Μετά συνεχίζουμε για την Πλάκα, όπου προαιρετικά θα πάρουμε το καράβι για επίσκεψη το νησί Σπιναλόγκα με την πολυτάραχη ιστορία του. Γνωστό σαν η τελευταία αποικία λεπρών της Ευρώπης. Συνέχεια περνώντας την κοσμοπολίτικη Ελούντα το πολυτελέστερο θέρετρο του νησιού και παγκοσμίως φημισμένο, φθάνουμε στην γραφική πόλη Άγιος Νικόλαος κτισμένη στο βάθος του κόλπου του Μιραμπέλου, με την ομώνυμη λίμνη στο κέντρο της. Χρόνος για βόλτα και για γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Προτείνουμε προαιρετική Κρητική βραδιά με παραδοσιακό πρόγραμμα

Πρόγευμα και λίγος χρόνος για μια βόλτα, στις 14:00μ.μ αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής στις 17:00μ.μ. με προορισμό την Λάρνακα

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Ηράκλειο – Λάρνακα
 • • Φόροι αεροδρομίων. 1 βαλίτσα 20κιλά και 1 χειραποσκευή 8 κιλά
 • • Διαμονή 3 βράδια σε ξενοδοχείο 3* στα Χανιά με πρόγευμα.
 • • Διαμονή 4 βράδυ σε ξενοδοχείο 3* στο Ηράκλειο με πρόγευμα
 • • Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • • Έμπειρο συνοδό / Επαγγελματία ξεναγό στην Κνωσό.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • • Εισιτήριο καραβιού για Σπιναλόγκα. Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • • Εισιτήριο εισόδου σε Ενυδρείο, Μουσείο και Κνωσό
 • • Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική €10,Ότι προαιρετικό ή προτεινόμενο
ΟΡΟΙ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
 • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

  Μπορείτε να στείλετε το ερώτημά σας μέσω της παρακάτω φόρμας.

  From €825
  / Double
  From €1,125
  / Single
  From €800
  / Triple
  • Best Price Guaranteed
  • Professional Local Guide

  Recent Comments

  No comments to show.